Am decis sa-mi alaptez copilul…
Un moment de bucurie si intimitate
De-abia ati trait experienta unuia dintre cele mai frumoase momente din viata voastra de femeie: nasterea copilului vostru. Si ati decis sa prelungiti aceste 9 luni de intimitate prin alaptarea copilului.
Aceasta este decizia voastra. Orice s-ar intampla, alaptatului copilului trebuie sa ramana o sursa de placere.
Hranirea la san (alaptatul) este un moment special de intimitate in relatia dintre mama si copilul ei. Ofera multe beneficii recunoscute atat pentru mama cat si pentru copil.
“Ajuta copilul sa se protejeze de infectii”
Organizatia Mondiala de Sanatate recomanda alaptatul copilului timp de 6 luni. Alaptatul este cunoscut pentru abilitatea sa de a preveni numeroase infectii – diaree, infectii respiratorii, etc. – datorita bogatiei sale naturale, factorilor protectori si stimularii sistemului imunitar al copilului.(*)
Anumite studii chiar arata rolul alaptatului in prevenirea alergiilor, in mod particular alergiile la mancare, datorita expunerii mai scazute a bebelusilor la factorii alergeni in timpul primelor luni ale vietii.
“Da bebelusului tot ce are nevoie pentru a creste intr-un mod sanatos”
In timp ce in tarile industrializate exista o preocupare continua in ceea ce priveste cresterea obezitatii la copii, alaptarea la san este unul dintre factorii de prevenire al acestui risc major: 12 luni de alaptat la san scade incidenta obezitatii (*) cu 5, iar copilul invata de la varste fragede cum sa-si regleze cantitatea de hrana in functie de cat are nevoie.
Laptele matern este perfect adaptat nevoilor schimbatoare ale nou-nascutilor. Procentul sau ridicat de proteine solubile si continutul ridicat de grasime il face mai usor digerabil. Continutul bogat de colesterol stimuleaza dezvoltarea creierului si continutul de zahar ajuta la protejarea impotriva infectiilor digestive. Continutul sau redus de nitrogen si saruri minerale joaca un rol in echilibrul hidric al corpului copilului.
“Da bebelusului o viata sanatoasa”
Alaptatul la san nu numai ca permite o legatura pe termen lung, el reprezinta si un factor psiho-senzorial de dezvoltare de netagaduit pentru copil (*). Aceasta se datoreaza proprietatilor nutritionale ale laptelui matern si senzatiei de maternitate pe care o da alaptatul la san (contact fizic si psihologic apropiat, stimulare senzoriala optima).
(*) Sursa: “Beneficiile alaptatului la san. Mit sau realitate?” Dr. Irene Loras-Duclaux
(Capitolul de gastroenterologie si Nutritie Pediatrica, Prof. A. Lachaux – Spit. Ed. Harnot – Lyon)
Cum este produs laptele matern?
Laptele matern este produs in permanenta de catre glandele mamare datorita efectului de suctiune realizat de copil.
Sanii mamei se pregatesc pentru lactatie pe parcursul sarcinii cand sunt stimulati de catre numerosi hormoni maternali si ai placentei.
Cand placenta este eliminata in timpul nasterii, rata progesteronului scade, determinand o crestere a prolactinei, hormonul care stimuleaza sinteza laptelui.
Cand copilul este hranit, provoaca secretarea laptelui matern. Cu cat este hranit mai mult, cu atat mai mult lapte matern este produs.
Bucurati-va de alaptat linistite
Sfaturi din partea Christine Blanchot-Isola, Moasa la maternitatea din Lilas, Franta
Ce pozitie ar trebui sa am?
Chiar si dupa operatia de cezariana, puteti sa stati in pozitia clasica sau intinsa pe o parte, aplecata pe antebrat sau pe o perna. Cel mai important lucru este sa va simtiti confortabil si sa preveniti aparia tensiunilor sau a durerii.
Cum ar trebui sa asez copilul?
Asezati-va copilul in asa fel incat abdomenul lui sa atinga corpul vostru, cu fata indreptata direct catre pieptul vostru si cu urechea si umarul aliniate pe aceeasi axa, cu capul usor inclinat catre spate. Nasul trebuie sa ii fie lasat liber. Puteti sa-l sustineti cu o perna.
Cand ar trebui sa-l alaptez si pentru cat timp?
Este foarte simplu. Trebuie sa-l alaptati de atatea ori si pentru atat timp cat are nevoie copilul. Cu alte cuvinte, cand se trezeste si se intoarce catre voi, deschizand gura si miscand limba, de cca 8 – 12 ori pe zi. Cat despre alternarea sanilor, aceasta depinde de nevoile copilului. Poate suge de la un san sau de la amandoi. Daca se hraneste doar de la un san, hraniti-l la urmatoarea alaptare de la celalalt.
Cum stiu daca a mancat suficient?
“Un bebelus care este alaptat bine bea cu inghitituri lungi. Ochii si gura ii sunt deschise larg si el suge cu miscari incete, regulate si ample, cu pauze rare. El uda de-a binelea 5-6 scutece pe zi si are cel putin 2 scaune pe zi in timpul primei luni. Acestea ar trebui sa fie pline de cocoloase si galben aurii (dupa aceea scaunele devin mai rare). Cel mai important, el trebuie sa ia in greutate regulat.
Ar trebui sa-mi schimb stilul de viata?
Alaptatul la san este o responsabilitate pentru mama. Trebuie sa va odihniti bine si sa mancati corect, avand o dieta echilibrata. Nu sariti peste mese si nu tineti regim. Evitati alcoolul si nu fumati. Cereti sfatul farmacistului sau doctorului daca aveti nevoie de medicatie.
Ce ar trebui sa fac cand ma intorc la lucru?
Este posibil sa va intoarceti la lucru si sa continuati sa alaptati. Simpla stimulare regulata a sanilor continua lactatia. Puteti sa continuati sa va alaptati copilul cat este necesar cand sunteti impreuna sau sa utilizati o pompa pentru sani cand sunteti la lucru.
Cum sa am grija de sanii mei?
Faceti dus in fiecare zi si nu folositi parfum. Nu trebuie sa va curatati pielea cu apa sterila sau antiseptic. Aplicati un produs de ingrijire special pe pielea din jurul sfarcurilor.
Ce probleme pot aparea in cazul alaptarii?
Aparitia pielii crapate
Supusa alaptatului continuu, pielea sfarcurilor se sensibilizeaza. Poate deveni iritata, uscata si cateodata crapata.
Aparitia pielii crapate nu se datoreaza frecventei sau duratei alaptatului, ci mai degraba plasarii neadecvate a gurii copilului in jurul sfarcului. Asigurati-va ca copilul voastru este alaptat corect.
Umflarea
Cateodata, sanii pot fi durerosi si cu pielea intinsa cand laptele trebuie sa fie scos. Este important sa continuati alaptarea, crescand numarul de mese. Compresele calde sau reci pot fi aplicate pe sani pentru a-i calma. Cea mai buna prevenire: alaptati copilul cat de mult si de des doreste si amintiti-va sa va odihniti suficient.
Mastita
Sanii se pot inflama (durere, roseata, caldura localizata), cu sau fara infectie. Aceasta poate fi insotita sau nu de febra si simptome ca de raceala. Mastita este rezultatul unei umflari majore a unui san sau a amandurora, cauzata de catre o tehnica de alaptare nepotrivita (pozitie de hranire nepotrivita, frecventa si durata limitata a hranirii, o schimbare prea rapida de la un san la celalalt, stresul din timpul alaptarii, etc.). Daca credeti ca aveti mastita, consultati un doctor.
Profesionistii din domeniul sanatatii sunt acolo ca sa va ajute. Nu ezitati sa cereti sfatul doctorului, moasei sau farmacistului pentru a face alaptarea cea mai speciala experienta.
Aveti grija de sanii vostri cu Mustela® 9 Luni.
Balsam de redare a confortului sanilor in timpul alaptarii
Calmant si dermo-reparator
• Protejeaza pielea sensibila din jurul sfarcurilor pentru preveni disconfortul datorita unui complex hidratant*, protector si purifiant. Pielea este mai supla si rezistenta.
• Diminueaza senzatia de piele care tine si sensibilitatea marita a pielii datorita unei combinatii calmante de extract de Chlorophycea si Lupeol. Iritatiile dureroase sunt usor indepartate.
• Ajuta la restructurarea si regenerarea pielii, care poate deveni deteriorata si crapata, datorita unei combinatii de Elastoregulator® si Lupeol.
Recomandari de utilizare:
• Aplicati acest balsam bogat, cremos si bland pe zona sfarcurilor dupa fiecare hranire sau cand este necesar.
• Nu necesita clatire inainte de fiecare alaptare.
• Nu inlocuieste igiena zilnica.
Inovatie
4 motive sa alegeti Mustela® 9 Luni Balsam de redare a confortului in timpul alaptarii
1. Formula specifica: O combinatie patentata de ingrediente active special selectate pentru a actiona pe pielea extrem de sensibila din jurul sfarcurilor.
2. Siguranta garantata pentru tine si copilul tau: Formula sa hipoalergenica** nu are parfum si contine ingrediente active naturale. A fost subiectul unei expertize toxicologice si testat sub supraveghere dermatologica.
3. Eficacitate dovedita***: Compozitia sa exclusiva hraneste pielea (94%), protejeaza pielea (78%), actioneaza asupra iritatiilor (94%) si ajuta la restructurarea pielii deteriorate (84%).
4. Simplicitate si placere de utilizare: Foarte usor de aplicat. Ne-uleios, ne-lipicios si nu pateaza.
*Straturile superioare ale epidermei.
**Formulate pentru a minimiza riscul de reactii alergice.
***Testate sub supravegherea moaselor si asistentelor de la pediatrie pe 50 de femei ce alapteaza la san, suferind de sani durerosi (% de satisfactie a utilizatorilor).
Esti o mama fericita, dar doresti si sa te simti din nou bine in corpul tau, sa fii o femeie implinita si senina
Regaseste-ti forma cu blandete
Cu un program post-partum special
Tinteste pielea fara fermitate si grasimea nedorita cu:
Gelul de corp restructurant post-partum
Acest prim tratament restructurant post-partum:
• Reda fermitatea
• Reda forma si tonifica
• Da o senzatie de bine si vitalitate.
Un moment de bucurie si intimitate
De-abia ati trait experienta unuia dintre cele mai frumoase momente din viata voastra de femeie: nasterea copilului vostru. Si ati decis sa prelungiti aceste 9 luni de intimitate prin alaptarea copilului.
Aceasta este decizia voastra. Orice s-ar intampla, alaptatului copilului trebuie sa ramana o sursa de placere.
Hranirea la san (alaptatul) este un moment special de intimitate in relatia dintre mama si copilul ei. Ofera multe beneficii recunoscute atat pentru mama cat si pentru copil.
“Ajuta copilul sa se protejeze de infectii”
Organizatia Mondiala de Sanatate recomanda alaptatul copilului timp de 6 luni. Alaptatul este cunoscut pentru abilitatea sa de a preveni numeroase infectii – diaree, infectii respiratorii, etc. – datorita bogatiei sale naturale, factorilor protectori si stimularii sistemului imunitar al copilului.(*)
Anumite studii chiar arata rolul alaptatului in prevenirea alergiilor, in mod particular alergiile la mancare, datorita expunerii mai scazute a bebelusilor la factorii alergeni in timpul primelor luni ale vietii.
“Da bebelusului tot ce are nevoie pentru a creste intr-un mod sanatos”
In timp ce in tarile industrializate exista o preocupare continua in ceea ce priveste cresterea obezitatii la copii, alaptarea la san este unul dintre factorii de prevenire al acestui risc major: 12 luni de alaptat la san scade incidenta obezitatii (*) cu 5, iar copilul invata de la varste fragede cum sa-si regleze cantitatea de hrana in functie de cat are nevoie.
Laptele matern este perfect adaptat nevoilor schimbatoare ale nou-nascutilor. Procentul sau ridicat de proteine solubile si continutul ridicat de grasime il face mai usor digerabil. Continutul bogat de colesterol stimuleaza dezvoltarea creierului si continutul de zahar ajuta la protejarea impotriva infectiilor digestive. Continutul sau redus de nitrogen si saruri minerale joaca un rol in echilibrul hidric al corpului copilului.
“Da bebelusului o viata sanatoasa”
Alaptatul la san nu numai ca permite o legatura pe termen lung, el reprezinta si un factor psiho-senzorial de dezvoltare de netagaduit pentru copil (*). Aceasta se datoreaza proprietatilor nutritionale ale laptelui matern si senzatiei de maternitate pe care o da alaptatul la san (contact fizic si psihologic apropiat, stimulare senzoriala optima).
(*) Sursa: “Beneficiile alaptatului la san. Mit sau realitate?” Dr. Irene Loras-Duclaux
(Capitolul de gastroenterologie si Nutritie Pediatrica, Prof. A. Lachaux – Spit. Ed. Harnot – Lyon)
Cum este produs laptele matern?
Laptele matern este produs in permanenta de catre glandele mamare datorita efectului de suctiune realizat de copil.
Sanii mamei se pregatesc pentru lactatie pe parcursul sarcinii cand sunt stimulati de catre numerosi hormoni maternali si ai placentei.
Cand placenta este eliminata in timpul nasterii, rata progesteronului scade, determinand o crestere a prolactinei, hormonul care stimuleaza sinteza laptelui.
Cand copilul este hranit, provoaca secretarea laptelui matern. Cu cat este hranit mai mult, cu atat mai mult lapte matern este produs.
Bucurati-va de alaptat linistite
Sfaturi din partea Christine Blanchot-Isola, Moasa la maternitatea din Lilas, Franta
Ce pozitie ar trebui sa am?
Chiar si dupa operatia de cezariana, puteti sa stati in pozitia clasica sau intinsa pe o parte, aplecata pe antebrat sau pe o perna. Cel mai important lucru este sa va simtiti confortabil si sa preveniti aparia tensiunilor sau a durerii.
Cum ar trebui sa asez copilul?
Asezati-va copilul in asa fel incat abdomenul lui sa atinga corpul vostru, cu fata indreptata direct catre pieptul vostru si cu urechea si umarul aliniate pe aceeasi axa, cu capul usor inclinat catre spate. Nasul trebuie sa ii fie lasat liber. Puteti sa-l sustineti cu o perna.
Cand ar trebui sa-l alaptez si pentru cat timp?
Este foarte simplu. Trebuie sa-l alaptati de atatea ori si pentru atat timp cat are nevoie copilul. Cu alte cuvinte, cand se trezeste si se intoarce catre voi, deschizand gura si miscand limba, de cca 8 – 12 ori pe zi. Cat despre alternarea sanilor, aceasta depinde de nevoile copilului. Poate suge de la un san sau de la amandoi. Daca se hraneste doar de la un san, hraniti-l la urmatoarea alaptare de la celalalt.
Cum stiu daca a mancat suficient?
“Un bebelus care este alaptat bine bea cu inghitituri lungi. Ochii si gura ii sunt deschise larg si el suge cu miscari incete, regulate si ample, cu pauze rare. El uda de-a binelea 5-6 scutece pe zi si are cel putin 2 scaune pe zi in timpul primei luni. Acestea ar trebui sa fie pline de cocoloase si galben aurii (dupa aceea scaunele devin mai rare). Cel mai important, el trebuie sa ia in greutate regulat.
Ar trebui sa-mi schimb stilul de viata?
Alaptatul la san este o responsabilitate pentru mama. Trebuie sa va odihniti bine si sa mancati corect, avand o dieta echilibrata. Nu sariti peste mese si nu tineti regim. Evitati alcoolul si nu fumati. Cereti sfatul farmacistului sau doctorului daca aveti nevoie de medicatie.
Ce ar trebui sa fac cand ma intorc la lucru?
Este posibil sa va intoarceti la lucru si sa continuati sa alaptati. Simpla stimulare regulata a sanilor continua lactatia. Puteti sa continuati sa va alaptati copilul cat este necesar cand sunteti impreuna sau sa utilizati o pompa pentru sani cand sunteti la lucru.
Cum sa am grija de sanii mei?
Faceti dus in fiecare zi si nu folositi parfum. Nu trebuie sa va curatati pielea cu apa sterila sau antiseptic. Aplicati un produs de ingrijire special pe pielea din jurul sfarcurilor.
Ce probleme pot aparea in cazul alaptarii?
Aparitia pielii crapate
Supusa alaptatului continuu, pielea sfarcurilor se sensibilizeaza. Poate deveni iritata, uscata si cateodata crapata.
Aparitia pielii crapate nu se datoreaza frecventei sau duratei alaptatului, ci mai degraba plasarii neadecvate a gurii copilului in jurul sfarcului. Asigurati-va ca copilul voastru este alaptat corect.
Umflarea
Cateodata, sanii pot fi durerosi si cu pielea intinsa cand laptele trebuie sa fie scos. Este important sa continuati alaptarea, crescand numarul de mese. Compresele calde sau reci pot fi aplicate pe sani pentru a-i calma. Cea mai buna prevenire: alaptati copilul cat de mult si de des doreste si amintiti-va sa va odihniti suficient.
Mastita
Sanii se pot inflama (durere, roseata, caldura localizata), cu sau fara infectie. Aceasta poate fi insotita sau nu de febra si simptome ca de raceala. Mastita este rezultatul unei umflari majore a unui san sau a amandurora, cauzata de catre o tehnica de alaptare nepotrivita (pozitie de hranire nepotrivita, frecventa si durata limitata a hranirii, o schimbare prea rapida de la un san la celalalt, stresul din timpul alaptarii, etc.). Daca credeti ca aveti mastita, consultati un doctor.
Profesionistii din domeniul sanatatii sunt acolo ca sa va ajute. Nu ezitati sa cereti sfatul doctorului, moasei sau farmacistului pentru a face alaptarea cea mai speciala experienta.
Aveti grija de sanii vostri cu Mustela® 9 Luni.
Balsam de redare a confortului sanilor in timpul alaptarii
Calmant si dermo-reparator
• Protejeaza pielea sensibila din jurul sfarcurilor pentru preveni disconfortul datorita unui complex hidratant*, protector si purifiant. Pielea este mai supla si rezistenta.
• Diminueaza senzatia de piele care tine si sensibilitatea marita a pielii datorita unei combinatii calmante de extract de Chlorophycea si Lupeol. Iritatiile dureroase sunt usor indepartate.
• Ajuta la restructurarea si regenerarea pielii, care poate deveni deteriorata si crapata, datorita unei combinatii de Elastoregulator® si Lupeol.
Recomandari de utilizare:
• Aplicati acest balsam bogat, cremos si bland pe zona sfarcurilor dupa fiecare hranire sau cand este necesar.
• Nu necesita clatire inainte de fiecare alaptare.
• Nu inlocuieste igiena zilnica.
Inovatie
4 motive sa alegeti Mustela® 9 Luni Balsam de redare a confortului in timpul alaptarii
1. Formula specifica: O combinatie patentata de ingrediente active special selectate pentru a actiona pe pielea extrem de sensibila din jurul sfarcurilor.
2. Siguranta garantata pentru tine si copilul tau: Formula sa hipoalergenica** nu are parfum si contine ingrediente active naturale. A fost subiectul unei expertize toxicologice si testat sub supraveghere dermatologica.
3. Eficacitate dovedita***: Compozitia sa exclusiva hraneste pielea (94%), protejeaza pielea (78%), actioneaza asupra iritatiilor (94%) si ajuta la restructurarea pielii deteriorate (84%).
4. Simplicitate si placere de utilizare: Foarte usor de aplicat. Ne-uleios, ne-lipicios si nu pateaza.
*Straturile superioare ale epidermei.
**Formulate pentru a minimiza riscul de reactii alergice.
***Testate sub supravegherea moaselor si asistentelor de la pediatrie pe 50 de femei ce alapteaza la san, suferind de sani durerosi (% de satisfactie a utilizatorilor).
Esti o mama fericita, dar doresti si sa te simti din nou bine in corpul tau, sa fii o femeie implinita si senina
Regaseste-ti forma cu blandete
Cu un program post-partum special
Tinteste pielea fara fermitate si grasimea nedorita cu:
Gelul de corp restructurant post-partum
Acest prim tratament restructurant post-partum:
• Reda fermitatea
• Reda forma si tonifica
• Da o senzatie de bine si vitalitate.
Reduce vergeturile deja instalate cu:
Gelul antivergeturi cu actiune intensiva
Tratament si aplicare localizata pentru vergeturi:
• Ajuta la reducerea vergeturilor localizate care au aparut in timpul sarcinii pe abdomen, solduri, etc.
• Ajuta la reducerea dimesiunilor, culorii si adancimii vergeturilor.
Gelul antivergeturi cu actiune intensiva
Tratament si aplicare localizata pentru vergeturi:
• Ajuta la reducerea vergeturilor localizate care au aparut in timpul sarcinii pe abdomen, solduri, etc.
• Ajuta la reducerea dimesiunilor, culorii si adancimii vergeturilor.
Mustela® se adreseaza nevoilor specifice ale maternitatii cu subgama Mustela® 9 Luni. De asemenea, se adreseaza nevoielor de igiena si protectie ale nou-nascutilor cu subgamele Mustela® Bebe, Dermo-Pediatrics si Mustela® Protectie solara.
Mustela®
Mustela este specialistul in ingrijirea pielii pentru bebelusi si viitoare mame.
Mustela apartine Laboratoarelor Farmaceutice Expanscience.
Mustela este lider European in ceea ce priveste produsele impotriva vergeturilor si produsele pentru ingrijirea bebelusilor, vandute in farmacii.
Mustela este gama favorita a mamelor si a profesionistilor din domeniul sanatatii de peste 55 de ani.
Mustela investeste constant in cercetare pentru a progresa continuu.
Mustela ofera garantia sigurantei si eficacitatii.
Mustela®
Mustela este specialistul in ingrijirea pielii pentru bebelusi si viitoare mame.
Mustela apartine Laboratoarelor Farmaceutice Expanscience.
Mustela este lider European in ceea ce priveste produsele impotriva vergeturilor si produsele pentru ingrijirea bebelusilor, vandute in farmacii.
Mustela este gama favorita a mamelor si a profesionistilor din domeniul sanatatii de peste 55 de ani.
Mustela investeste constant in cercetare pentru a progresa continuu.
Mustela ofera garantia sigurantei si eficacitatii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu