10 sfaturi de la nutritionisti
In timpul sarcinii, alimentatia ta asigura o crestere si o dezvoltare sanatoasa a bebelusului. Nu este vorba sa mananci pentru doi, ci sa mananci mai bine!
1- Mananca trei mese pe zi, din care un mic dejun substantial si o cina usoara.
• Mananca la masa, stai pe scaun si nu te grabi. Profita de timpul cat mananci pentru a te relaxa si sa te simti bine.
• Mananca suficient: daca ti-e foame tot timpul, probabil ca nu mananci suficient in timpul mesei, pentru a acoperi atat nevoile tale de hrana, cat si pe cele ale bebelusului.
2- Ia o gustare in timpul zilei, daca simti nevoia sa ciugulesti ceva.
• De exemplu, mananca desertul separat, adica nu dupa ce termini de mancat, ci mai tarziu in timpul zilei.
• Alege legume precum ridichile, telina, conopida pentru o gustare savuroasa.
• Alege un fruct de sezon sau un produs lactat pentru o gustare dulce.
3- Evita dulciurile.
• Fa o lista exacta cand mergi la supermarket si nu te duce la cumparaturi cand ti-e foame.
• Nu te lasa ispitita sa pui in cosul de cumparaturi dulciuri sau mancare in plus fata de lista.
• Bea cat mai multa apa!
4- Mananca variat si fa cumparaturi variate
• Opteaza pentru o dieta variata, care sa-ti ofere tot ce are nevoie bebelusul tau, in special vitamine si oligo-elemente.
- Acid folic natural: se gaseste in spanac, creson, morcovi, rosii, oua, paine, branza, etc.
- Calciu: lapte si produse lactate
- Vitamina D: ulei de peste (sardine, somon, ton, etc.).
- Fier: carne si peste, legume uscate.
- Iod: crustacee bine gatite, moluste, fructe de mare etc.
• Sa nu iti lipseasca din alimentatie:
- Legumele sub orice forma (uscate, proaspete, gatite, inghetate, conservate) si fructele.
- Pestele gatit, crustaceele si carnea de pasare (fara piele).
5- Cresterea in greutate in timpul sarcinii
In timpul sarcinii se recomanda o crestere medie in greutate de aproxiamativ 12 kg. Daca ai gemeni, poti depasi cu 3-4 kg.
6- Fa zilnic cateva exercitii fizice; sarcina este perfect compatibila cu cateva exercitii zilnice "rezonabile".
• De preferinta, mergi sa te plimbi (cel putin 30 de minute pe zi) sau mergi la piscina (cursuri de inot sau de aqua gym)
• Evita sa schiezi, sa mergi pe bicicleta, sporturile agresive, cele de rezistenta sau scufundarile. Evita de asemenea orice sport intensiv.
• Daca se poate, evita sa folosesti liftul.
• Nu mai folosi masina daca este vorba de deplasari scurte.
• Daca astepti gemeni, sportul este contraindicat. Cere sfatul medicului.
7- Fereste-te de listerioza
Listeria este o bacterie foarte raspandita in mediul inconjurator si poate fi intalnita in produsele alimentare de origine vegetala sau animala, chiar daca au fost refrigerate.
Prin urmare, trebuie sa eviti:
• Branzeturile usoare (Camembert, Munster, Brie) mai ales daca nu sunt pasteurizate.
• Anumite produse din carne: chiftele, pate, foie gras, etc.
• Carnea cruda sau gatita usor: scoici, peste crud (sushi, surimi, tarama), peste afumat (somon, pastrav), mici .
8- Fereste-te de toxoplasmoza
Toxoplasmoza apare datorita unui parazit ce traieste in sol si trece astfel in plante si in carne. O analiza de sange la inceputul sarcinii va arata daca o ai deja sau nu.Daca nu te-ai vaccinat impotriva toxoplasmozei:
Nu consuma carne cruda sau gatita usor.
• Evita preparatele afumate sau marinate, cu exceptia celor care sunt bine patrunse.
• Spala foarte bine fructele si legumele.
9- Orice alte infectii trebuie prevenite: fii foarte atenta si respecta o igiena stricta
• Spala-te des pe mani, mai ales dupa ce ai mers la toaleta, dupa ce ti-ai schimbat copiii, dupa ce ai lucrat in gradina, ai atins un animal sau produse crude (carne, oua, legume)
• Mancarea precum carnea, pestele sau cea deja gatita trebuie conservata cu grija in frigider si pastrada maximum 2-3 zile. Frigiderul trebuie curatat regulat.
• Carnea trebuie congelata la -18°C.
• Carnea si pestele trebuie gatite bine.
10- Ultimele precautii indispensabile!
• Nu consuma prea multe bauturi pe baza de cofeina (cafea, ceai, anumite bauturi racoritoare, etc).
• Nu consuma alcool.
• Nu fuma.Cere sfatul medicului sau al moasei: ei sunt acolo pentru a te ajuta, nu pentru a te judeca!
luni, 14 septembrie 2009
duminică, 13 septembrie 2009
Sarcina de la T0 pana la final
Felicitari, esti insarcinata si unul dintre cele mai mari miracole ale vietii creste inauntrul tau. Luna de luna, urmareste cum creste in interiorul tau micuta fiinta umana.
La finalul celor 9 luni, ovulul avand jumatate de milimetru a doua zi dupa fertilizare va fi un bebelus de aproximativ 50 de cm!
Prima Luna
La finalul celor 9 luni, ovulul avand jumatate de milimetru a doua zi dupa fertilizare va fi un bebelus de aproximativ 50 de cm!
Prima Luna
Esti insarcinata numai de cateva zile, dar noua viata din interiorul tau este deja foarte activa. Un embrion de aproximativ jumatate de milimetru este rezultatul intalnirii dintre un spermatozoid si un ovul. Dupa patru zile acest embrion se fixeaza in uter si incepe sa se dezvolte foarte repede.
La finalul celei de-a treia saptamani, viitorul bebelus este un embrion bine implantat in peretele uterin.
La finalul primei luni, bebelusul masoara aproximativ 4 mm si este usor ca o pana. Arata ca un omulet, cu muguri care vor deveni manute in cea de-a 26-a zi si picioruse in cea de-a 28-a. Are un cap mare cu doua puncte negre unde vor aparea ochii.
Noua mamica . Primele semne de sarcina vor aparea foarte repede. Unele femei au stari pronuntate de somnolenta dupa mese, altele nu pot suporta anumite mirosuri.Sanii pot deveni durerosi, mameloanele cresc in volum si pot deveni mai inchise la culoare. De asemenea, pot aparea tuberculii Montgomery.
Ingrijeste-ti pielea folosind produse specifice precum Mustela 9 Luni Hidratare Extrema si Ingrijire Speicifca Bust. De asemenea, gandeste-te sa folosesti un produs de prevenire a vergeturilor inca din prima luna de sarcina si pana dupa nastere.
Luna a doua
In luna a doua, bebelusul arata ca un melcisor incolacit in jurul coloanei vertebrale. Dar se va dezvolta treptat si se va schimba.La finalul celei de-a patra saptamani de sarcina, incep sa se dezvolte creierul, sistemul nervos si maduva spinarii. Sangele incepe sa circule, iar placenta continua sa se dezvolte, asigurand transferul elementelor nutritive necesare cresterii bebelusului.
S-au format cele doua emisfere cerebrale si incep sa prinda forma ochii, gura si urechile. Incep sa apara pleoapele si nasul. Incep sa-i creasca membrele, desi inca au o forma nelamurita. Pielea bebelusului este foarte subtire si el isi tine capul atarnat pe piept.Incep sa se dezvolte treptat primele organe ale bebelusului : tractul digestiv si aparatul respirator si apar si glandele sexuale. Organele sexuale externe inca nu sunt formate si va trebui sa astepti pana in saptamana a 20-a pentru a afla sexul copilului.
La finalul celor doua luni, micuta fiinta masoara in jur de 3 cm si cantareste cam 10 g. Isi pierde aspectul de melc, se indreapta si incepe sa i se formeze capul.
Ingrijeste-te!Pana in saptamana a 6-a, uterul tau are marimea unei mandarine, iar schimbarile corpului tau sunt din ce in ce mai mari. Poti avea chiar cateva probleme minore precum oboseala, picioare grele sau indigestie.Pentru picioarele tale, foloseste Mustela 9 Luni Confort Instantaneu Picioare. Aplica masand usor genunchii si gleznele si bucura-te de acest moment de relaxare.
Luna a treia
Embrionul devine un foetus si are acum toate organele. Acum masoara 5,5 cm si cantareste in jur de 10 g.I se definesc trasaturile fetei si incep sa-i creasca bratele si picioarele. Are toate organele.Desi i-au crescut membrele, inca nu sunt suficient de lungi pentru a atinge peretii uterului, de aceea nu-l poti simti cum se misca. Dar acum el isi poate ridica micutul cap, care este mult mai mare decat restul corpului.De la o saptamana la alta el creste rapid in greutate: la finalul celei de 12-a saptamani de sarcina, el cantareste 65 g si masoara 12 cm.Stari de rau mai putine .Pe de alta parte, volumul sangelui tau creste, ceea ce face ca inima sa iti bata mai rapid si la cel mai mic efort iti poti pierde suflul.Incepand cu saptamana a 10-a, vei urina mai des, pe masura ce uterul incepe sa creasca in cavitatea abdominala, apasand pe vezica urinara. Starile matinale de voma vor incepe sa dispara.
Luna a patra
La finalul celei de-a 16-a saptamani, bebelusul masoara 19 cm si cantareste 200 g. Este foarte agitat si este posibil sa il simti miscand.Capul, care era foarte mare in primele luni, incepe sa arate proportional cu restul corpului. Se dezvolta structurile cerebrale si bebelusul devine sensibil la atingere.Este acoperit cu un puf fin numit lanugo si incepe sa-i apara parul. Ii cresc parul si unghiile. Retina sa devine sensibila la lumina, dar bebelusul inca isi tine ochii inchisi, acoperiti de pleoape.La finalul celei de-a patra luni, bebelusul masoara 20 cm si cantareste in jur de 250 g.
Primele rotunjimi de sarcina.Abdomenul tau va deveni tot mai rotund si tot mai multa lume va observa.Esti splendida si te bucuri de o forma extraordinara!
Luna a cincea
Acum esti la mijlocul perioadei de sarcina! Inima bebelusului este acum suficient de mare pentru a fi auzita cu ajutorul uneui stetoscop obisnuit. Bebelusul se misca mult, se intoarce si din cand in cand loveste in burtica.
- Este acoperit cu un par foarte fin, iar pielea sa este acoperita cu "vernix caseosa", un fel de strat protector de sebum si celule epidermice.
- Pielea nu mai este la fel de subtire, dar inca nu are grasime sub-cutanata si de aceea are un aspect mai degraba sifonat.
- Unghiile si amprentele sunt conturate si isi suge degetul mare si piciorul.
- Sexul este bine definit si se vede. Daca este fetita, toate organele genitale sunt formate (vagin, uter, trompe si ovare).
In cea de a 20-a saptamana vei putea afla sexul copilului tau!
Bebelusul creste si ia in greutate: la finalul lunii a cincea el masoara 30 cm si cantareste 650 g.Odihneste-te! Cat despre tine, temperatura corpului tau va creste datorita activitatii crescute a grandei tiroide. Vei transpira mai mult si vei avea accese de caldura. Pielea ta poate fi iritata.Nu manca prea mult. Picioarele tale pot avea de suferit din cauza cresterii volumului sanguin. Continua sa folosesti produse care sa te ajute sa scapi de inconvenientele minore create de sarcina si fa-ti timp sa te ocupi de tine!
Luna a sasea
Pe parcursul celei de-a sasea luni, bebelusul va creste si va continua sa se dezvolte, devenind din ce in ce mai adaptat pentru viata extra-uterina. Sprancenele sunt tot mai vizibile si ii creste parul. Plamanii nu sunt inca maturzati.Muschii sunt din ce in ce mai puternici si rotunjesc mai ales fesele si umerii.In cea de-a sasea luna, bebelusul masoara 37 cm lungime si cantareste 1 kg.Abdomenul tau va creste, fapt resimtit atat de spatele, cat si de picioarele tale. Trebuie sa ai o postura potrivita pentru a evita durerile de spate.
Luna a saptea
Corpul bebelusului se rotunjeste si i se dezvolta simturile: isi poate deschide ochii, dar inca nu vede. Pielea isi pierde aspectul sifonat, datorita stratului de grasime ce incepe sa se formeze dedesubt. In timpul acestui trimestru, bebelusul are mare nevoie de energie. I se dezvolta simtul gustului prin inghitirea de lichid amniotic. Incepe sa ii functioneze stomacul si intestinele.Este receptiv la mediul extern si iti asculta conversatiile si muzica pe care o asculti.La finalul acestei luni, cantereste 1,5 kg si masoara 50 cm.
Odihneste-te!Acum stii cum stau lucrurile. Consultatii, ecografii, monitorizare - niciuna nu mai este un secret pentru tine.Activitatile de fiecare zi te obosesc mult mai repede si par mai dificil de dus la indeplinire.
Luna a opta
De-acum bebelusul incepe sa arate grasut ca un nou nascut. Membrele sunt mai lungi, oasele se intaresc continuu, dar raman inca anumite spatii la nivelul craniului: acestea vor permite creierului sa creasca, fie si dupa nastere.Se dezvolta cortexul cerebral: bebelusul devine sensibil la durere. El bea mult lichid amniotic si i se dezvolta simtul gustului.Sarcina ta este acum foarte vizibila. Ai un abdomen rotund si iti porti cu mandrie bebelusul. El intra intr-o faza in care ia rapid in greutate. Tu insa sa nu faci la fel.La finalul lunii a opta, el cantareste 2,5 kg si masoara 50 cm.
Luna a noua: asteptand ziua cea mare!
Mai sunt doar cateva zile pana la venirea pe lume a bebelusului tau! El este pregatit sa se nasca si incepe sa coboare incetul cu incetul inspre pelvisul tau. In aceste ultime saptamani bebelusul va lua in greutate si va deveni tot mai puternic, gata pentru ziua cea mare!Nu mai are prea mult spatiu de miscare, dar inca mai loveste in abdomen.Toate functiile fiziologice ale bebelusului functioneaza normal si toate organele sale sunt mature, inclusiv plamanii, pregatiti pentru prima gura de aer. Pe parcursul celor noua luni, plamanii au timp sa se maturizeze.Bebelusul este gata sa vada lumina zilei pentru prima data.In saptamana 38, el cantareste in jur de 3,3 kg si masoara 50 cm.
Sursa : http://www.mustela.ro/
De ce ai nevoie de ingrijire specifica in timpul sarcinii ?
Pe zi ce trece, corpul tau se modifica, la fel si nevoile tale!In timpul sarcinii, pielea este supusa la distensie tisulara si devine hipersensibila, in primul rand datorita fluctuatiilor hormonale.Astfel, pielea ta va suferi schimbari in timpul sarcinii si dupa nastere.
Ce se intampla in timpul sarcinii?
Pielea ta este supusa unei intinderi mecanice puternice, ce se asociaza atat cu cresterea in volum a uterului, cat si cu cresterea in greutate. Aceasta distensie este accentuata si de cresterea nivelului de hormoni, ceea ce duce la slabirea rezistentei pielii. In plus, estrogenul incurajeaza depunerea de grasimi, stimuland activitatea celulelor grase din hipoderm (adipocitele), care stocheaza lipide. In cele din urma, pielea devine mai sensibila, mai fragila si mai reactiva.
Si dupa nastere?
Pielea ta poate avea un aspect flasc si isi poate pierde din tonifiere, mai ales pe abdomen, solduri, coapse si sani. In plus, este posibil sa treaca mai multe luni pana greutatea va reveni la normal, mai dificil fiind in cazul abdomenului, soldurilor si coapselor.Astfel, pielea ta trebuie sa-si refaca elasticitatea pentru a reveni la normal. Va dura mai mult daca alaptezi la san, intrucat revenirea la nivelul hormonal normal va fi amanata.Insa nu iti face griji, depozitarea grasimilor in timpul sarcinii este un fenomen fiziologic normal, ce are ca scop crearea unui stoc de hrana pentru fat.
De ce ai nevoie de produse de ingrijire specifica?
In timpul sarcinii
• Pentru a preveni sau a reduce aparitia vergeturilor.
• Pentru a reduce micile neplaceri asociate sarcinii, precum senzatia de picioare obosite, tensiunea si umflarea sanilor, senzatia de piele care tine si mancarimea.
Dupa nastere
Bebelusul iti ocupa acum tot timpul si acest lucru este normal. Nu uita totusi sa-ti rezervi cateva minute pe zi pentru a avea grija de tine.
De fapt, exista produse de ingrijire a pielii care:
• Sa te sustina si sa te ajute sa-ti recapeti silueta
• Sa reduca vergeturile
• Sa te ajute sa iti ingrijesti sanii daca ai decis sa alaptezi la san.
In acest scop, Laboratoarele Expanscience au creat gama Mustela 9 Luni: o gama de produse de ingrijire specifica destinata sa faca din aceste luni deosebite o perioada senina si o experienta frumoasa.
Sursa : www.mustela.ro
Pielea uscata in timpul sarcinii
Sa-ti mentii pielea hidratata si sa ai astfel parte de confort nu este usor in timpul sarcini - necesita o atentie zilnica si trebuie sa inveti sa adopti unele obiceiuri bune.Un moment de relaxare numai pentru tine...
De ce aceste schimbari la nivelul pielii?
Hormonii feminini secretati in timpul sarcinii modifica producerea de sebum:
- Hormonii tiroidieni stimuleaza secretia sudoripara, generand pierderi de apa
- Hormonii glandelor suprarenale scad rezistenta pielii.
Rezulatul este deshidratarea.Efectele hormonilor se asociaza cu modificarile de circulatie a sangelui si de microcirculatie cutanata, care slabesc pielea si o fac mai iritabila.
Cum se manifesta aceste schimbari?
Prin uscarea si slabirea rezistentei pielii, ea devenind adesea aspra. Rezulta o senzatie de disconfort, de piele care tine si mancarime (prurit).De aici nevoia de a hrani, hidrata si calma pielea.
Recomandari de la Mustela 9 Luni
• Spala-te cu un sapun emolient sau cu un sapun fara saponifiabili.
• Evita exfolierea cosmetica sau mecanica excesiva: poate determina slabirea pielii.
• Spala-te si sterge-te dupa ce ai fost la piscina. Daca lasi apa sa se evapore de pe piele, fara sa o stergi, apa continuta la nivelul pielii iese la suprafata prin fenomenul vaselor comunicante. Rezultatul este deshidratarea pielii.
• Sa faci baie sau dus prea des sau folosind produse nepotrivite contribuie la uscarea pielii. Aplica o lotiune hidratanta dupa fiecare dus sau baie.
Sursa : www.mustela.ro ( in curand activ )
Ingrijirea sanilor in timpul sarcinii
O femeie trebuie sa aiba grija de pieptul sau intreaga viata.
Totusi, a avea un copil este un moment-cheie: cresterea in volum a sanailor in timpul sarcinii si uneori al alaptarii cere o atentie speciala in privinta pieptului.
De ce este nevoie de un produs specific de ingrijire pentru sani?
Pentru ca pielea din jurul lor este puternic incercata. De la inceputul sarcinii, sanii cresc in volum: ii poti simti tensionati si chiar durerosi si vei vedea aparand o retea de vene albastruie.Intrucat sanii nu contin niciun muschi, ei depind numai de tonsului pielii.
Ce se intampla de fapt?
Hormonii feminini determina senzatia de tensiune si cresterea in volum a glandelor mamare.Dupa nastere, scaderea nivelului de hormoni determina scaderea in volum a sanilor. Aceste variatii de volum slabesc pielea, care isi poate pierde elasticitatea si devine flasca.Prin urmare, inca de la incaputul sarcinii si pana la incetarea alaptarii la san, trebuie sa ai grija de pielea bustului si sa o impiedici sa devina flasca.
Recomandari de la Mustela 9 Luni :
Pentru a mentine elasticitatea tesuturilor, maseaza-ti sanii zilnic, prin miscari circulare, dinspre exterior spre interior, folosind un produs potrivit. Ingrijire Specifica Bust de la Mustela 9 Luni te ajuta sa usurezi tensiunea din sani*, sa previi lasarea pielii si iti ofera o puternica hidratare.
Pentru dezvoltarea muschilor pectorali, care sustin bustul, practica in mod regulat exercitii:
- "Spargatorul de nuci": cu ambele palme si coatele la nivelul umerilor, apasa sanii in timp ce inspiri. Tine 3 secunde si apoi da drumul in timp ce expiri. Repeta acest exercitiu de 20 de ori.- “EE-OO”: spune “eee” mai tare, inspirand, apoi spune “ooo”, expirand. Repeta acest exercitiu de 15 ori.
Odata cu cresterea bustului, nu uita sa-ti iei sutien pe masura.
* datorita extractului de Chlorophycea
Odata cu cresterea bustului, nu uita sa-ti iei sutien pe masura.
* datorita extractului de Chlorophycea
Sursa : http://www.mustela.ro/ ( in curand activ )
Picioare obosite
Senzatie de picioare obosite, grele, piele uscata, iritatii.Sarcina este o perioada ca nici o alta!
De ce aceasta senzatie de oboseala?
Deoarece in timpul sarcinii drenajul venos si limfatic al picioarelor este mai putin eficient.Acest disconfort, accentuat cand afara este foarte cald, este adesea insotit de deshidratarea excesiva a pielii.
Cum se explica acest fenomen?
Hormonii secretati inca de la inceputul sarcinii sunt responsabili pentru pierderea treptata a tonuslui vaselor sangvine si pentru intreruperea circulatiei sangelui. Intoarcerea sangelui din picioare catre inima nu mai este la fel de eficienta.In ultimele doua trimestre de sarcina, cresterea generala in greutate si cresterea volumului uterului, datorate dezvoltarii copilului, vor impiedica la randul lor circulatia venoasa. Fenomenul este cunoscut sub numele de insuficienta veno-limfatica.1 din 2 femei sufera de fenomenul picioarelor grele si obosite.
Ce masuri preventive pot fi luate pentru a usura aceasta senzatie de disconfort?
• Sa dormi cu picioarele ridicate cu 10-15 cm fata de restul corpului.
• Pentru stimularea circulatiei venoase, sa dormi pe partea stanga, cu o perna intre genunchi.
• La finalul dusului, sa aplici un jet de apa mai rece pe picioare, dinspre glezna inspre genunchi.
• Sa eviti sa stai picior peste picior si sa stai departe de sursele de caldura.
• Sa te plimbi zilnic timp de 30 de minute, purtand pantofi potriviti.
• Sa eviti orice ar putea impiedica circulatia, cum ar fi sosetele sau pantalonii prea stramti.
• Sa aplici Confort Instantaneu Picioare de la Mustela 9 Luni, printr-un masaj usor de la glezna spre genunchi.
Dupa nastere:
• Sa activezi circulatia sangelui, prin rotirea gleznelor si prin flectarea piciorului.
• Sa indoi degetele de la picioare. Sa stimulezi bolta plantara, masand-o de marginea patului.
• Nu iti face griji: problemele legate de greutatea din picioare vor disparea la cateva saptamani dupa nastere!
Sursa : www.mustela.ro
Vergeturi
Tocmai ai ramas insarcinata: pentru a infrunta aceasta perioada cu seninatate, incepe de acum sa ai grija de pielea ta pentru a preveni aparitia semnelor violacee pe corpul tau, cunoscute ca vergeturi.
Tot ce trebuie sa stii despre vergeturi
Ce sunt vergeturile?
Atunci cand apar, vergeturile sunt niste santuri violacee. Apoi devin de culoare alb-perlata. Vergeturile sunt in general localizate pe solduri, fese, sani si partea superioara a coapselor. Sunt unul dintre cele mai comune semne de sarcina, afectand una din doua femei gravide.
Cum apar?
In timpul sarcinii, sub influenta hormonilor si datorita intinderii pielii, fibrele de elastina si colagen care asigura structura si elasticitatea pielii, sunt lezate si se atrofiaza, fiind inlocuite de alte fibre, mai putine, mai subtiri si mai putin organizate. Pielea devine mai subtire, rezultand un semn vizibil pe suprafata pielii care este asemenea unei cicatrice.
De ce apar?
Vergeturile apar mai ales din cauza factorilor hormonali. In plus, greutatea femeii inainte de sarcina, calitatea fibrelor de colagen si ereditatea joaca un rol important in procesul formarii vergeturilor. Trebuie stiut ca vergeturile apar mai frecvent la femeile tinere.Distensia tisulara datorata cresterii in greutate este un factor secundar: ea tine mai mult de localizarea vergeturilor. In cele din urma, numarul sarcinilor anterioare nu influenteaza aparitia de noi vergeturi.
3 trucuri pentru a limita aparitia vergeturilor:
1• Anticipeaza
Aplica inca din prima luna de sacina produse preventive de ingrijire a pielii.Cu cat mai devreme, cu atat mai bine.
2• Aplica regulat produse de ingrijre a pielii
Cu cat folosesti mai regulat produsele de ingrijire a pielii, cu atat vor fi mai eficiente.
3• Continua sa aplici produse de ingrijire a pielii si dupa nastere
Chiar si dupa nastere, vergeturile pot continua sa apara; de aceea este bine sa continui sa aplici regulat produsele de ingrijire a pielii. Apoi, asemenea oricarei cicatrice, vergeturile nu trebuie expuse la soare.
Produsele Mustela 9 Luni de ingrijire a pielii
Ce sa alegi si cum sa aplici?
- Ca masura preventiva si pentru a reduce vergeturile abia formate, Vergeturi Dubla Actiune trebuie aplicat pe toata perioada de sarcina si timp de o luna dupa nastere pe toate zonele predispuse ale corpului: abdomen, sani, solduri, partea superioara a coapselor, etc. Pentru a aplica acest produs, masati prin miscari circulare pentru o absorbtie mai buna: masajul are in plus, ca efect benefic, stimularea circulatiei si relaxarea.
- Pentru reducerea vergeturilor deja existente, Vergeturi Actiune Intensiva trebuie aplicat in timpul sarcinii si dupa nastere pe vergeturile formate, de culoare alba.
Sursa : www.mustela.ro ( in curand online )
Astept un copil
Asteptarea unui copil este unul dintre cele mai fericite momente din viata unei femei.Cu totii avem in minte imaginea femeii insarcinate infloritoare si a mamei radioase cu bebelusul sau in brate. Dar nu este intotdeauna usor sa transmitem aceasta imagine, deoarece sarcina este plina de contraste. Corpul ti se transforma de la o zi la alta, metabolismul functioneaza cu susul in jos si esti invadata de o baie de hormoni.
Datorita acestor influente hormonale, pielea sufera schimbari. Trebuie sa se adapteze distensiei tisulare cauzate de sarcina. Mai mult decat atat, vei constata ca este mai sensibila, mai fragila si mai reactiva. Si nu doar ca trebuie sa faci fata acestor schimbari fizice, dar trebuie si sa anticipezi viitorul, pentru ca apoi sa ai numai amintiri frumoase despre perioada de sarcina.
Vei gasi aici recomandari despre cum sa ai grija de pielea ta in timpul sarcinii si cum sa lupti eficient impotriva urmatoarelor semne:
Datorita acestor influente hormonale, pielea sufera schimbari. Trebuie sa se adapteze distensiei tisulare cauzate de sarcina. Mai mult decat atat, vei constata ca este mai sensibila, mai fragila si mai reactiva. Si nu doar ca trebuie sa faci fata acestor schimbari fizice, dar trebuie si sa anticipezi viitorul, pentru ca apoi sa ai numai amintiri frumoase despre perioada de sarcina.
Vei gasi aici recomandari despre cum sa ai grija de pielea ta in timpul sarcinii si cum sa lupti eficient impotriva urmatoarelor semne:
1- Vergeturi: Ma ocup de ele inca din prima luna
2- Picioare obosite : Nu uit sa-mi odihnesc picioarele!
3- Pierderea fermitatii sanilor : Simt tensiune in sani
4- Uscarea pielii : Pielea mea este foarte uscata si ma mananca
5- Necesitatea unor produse specifice de ingrijire a pielii : De ce ai nevoie de produse specifice de ingrijire a pielii?
SURSA : http://www.mustela.ro/ ( mai avem putin si intra online site )
Abonați-vă la:
Postări (Atom)